TC 13 seminars en workshops
De TC 13 van Bouwen met Staal organiseert – doorgaans in samenwerking met andere betrokken organisaties – geregeld kennissessies voor onder meer constructeurs over aardbevingsbestendig ontwerpen. Zoals de middag-/avondmodules Aardbevingsbestendig ontwerpen. In 2018 vinden deze zes bijeenkomsten plaats op 17, 24 en 31 januari.
« terug naar Bevingsbestendig
Middag-/avondmodules Aardbevingsbestendig ontwerpen
Als vervolg op de druk bezochte seminars en workshops in 2016 en 2015 organiseert Bouwen met Staal in januari 2018 weer middag-/avondmodules Aardbevingsbestendig ontwerpen. Deze zes kennissessies worden gehouden op de woensdagen 17, 24 en 31 januari. U kunt op álle modules inschrijven, maar ook op een of meer modules afzonderlijk. Volgt u meerdere of alle modules, dan ontvangt u korting op de cursusprijs.
Tijdens de sessies behandelen leden van de Technische Commissie 13 ‘Aardbevingsbestendig ontwerpen’ en andere 'kennisrelaties' van Bouwen met Staal de verschillende belangrijke aspecten van het aardbevingsbestendig ontwerpen en detailleren van constructies, zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw. Dat gebeurt aan de hand van projecttypen:
- Hal en algemeen bepaling q-factor (17 januari 's avonds)
- School (17 januari 's middags)
- Kantoor, stalen hoofddraagconstructie (24 januari 's middags)
- Kantoor, staalverbindingen (24 januari 's avonds)
- Woningbouw (31 januari 's middags)
- Capita Selecta (31 januari 's avonds)
De lessen worden gegeven aan de hand van praktische rekenvoorbeelden en het themanummer Aardbevingsbestendig ontwerpen van het vakblad Bouwen met Staal (februari 2017).
De modules richten zich vooral op raadgevende ingenieurs, constructief ontwerpers, constructeurs en toezichthouders (ambtenaren bouwtoezicht en private bouwplantoetsers), maar zijn tevens interessant voor technisch ingestelde architecten, bouwkundigen, bouwkundig tekenaars, aannemers, staalbouwers, leveranciers van bouwproducten en docenten.
Leden van het Constructeursregister verdienen per gevolgde module 1 KE/PE-punt (Kenniseenheden/Permanente Educatie). Deelname aan alle zes modules levert 6 KE/PE-punten op.