Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Hackathon@Staalbouwdag 2024 zoekt ontwerptalent

De opgave is gekozen, de jury geformeerd, nu nog getalenteerde ontwerpers strikken voor deelname aan de Hackathon@Staalbouwdag 2024, 15 oktober in AFAS Leusden.

« terug naar Nieuws

11 juli 2024

De opgave is gekozen, de jury geformeerd, nu nog getalenteerde ontwerpers strikken voor deelname aan de Hackathon@Staalbouwdag 2024, 15 oktober in AFAS Leusden.

De Hackathon@Staalbouwdag beleeft dit jaar haar vierde editie. Ook dit keer gaat een nieuwe lichting jonge(re) constructeurs, staalbouwers en architecten, verdeeld over multidisciplinaire teams, aan de slag in het ontwerpen van de optimale staalconstructie met behulp van parametrische tools.

In de teams is plaats voor in totaal zo’n 30 deelnemers, die hun bouwtechnische kennis en vaardigheden willen delen met vak- en branchegenoten, tegelijkertijd ook nieuwe kennis en inzichten willen opdoen, en er voor ‘in’ zijn om gezamenlijk de grenzen van het constructief ontwerpen te verkennen om zo een functioneel antwoord te formuleren op een belangrijke maatschappelijke opgave van dit moment: het toekomst- en waarde-bestendig maken van oudere gebouwen, via renovatie of transformatie.

De uitwerkingen van de teams worden tegen het licht gehouden door een vakjury, bestaande uit Walter Spangenberg (voormalig senior partner en adviseur, ABT), Michiel Visscher (senior constructief ontwerper, Royal HaskoningDHV) en de Noorse Grasshopper-specialist Krysztog Wojslaw. Aan het einde van de Staalbouwdag wordt het winnende team bekend gemaakt en in het zonnetje gezet op het congrespodium.

Wil jíj́ meedoen aan de Hackathon@Staalbouwdag 2024? Meld je dan aan via deze webpagina. Daar vind je ook een gedetailleerd programma en aanvullende deelname-informatie. Deelname staat open voor architecten, constructeurs en detail-engineers én voor studenten Bouwkunde of Civiele Techniek. Uit de inschrijvingen formeert de Hackathon-organisatie de teams. In beginsel is elke discipline met één m/v in een team vertegenwoordigd.