Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Themasessies Drieluik bruggen

Maart 2022 organiseerde het Platform Stalen Bruggen drie online themasessie met als onderwerp 'Drieluik bruggen'. Er werden drie bruggen en drie verschillende technieken uitgelicht. De opnamen zijn terug te kijken via YouTube.

« terug naar Evenementen
Themasessies Drieluik bruggen

Doel

De doelstelling van het Platform Stalen Bruggen is om bestaande kennis te delen met bouwend Nederland en om internationale kennis te importeren naar Nederland. Dit moet bijdragen aan een efficiënte, degelijke en optimale uitvoering van de versterkingen en vervangingen. Deze reeks online themasessies gaat in op de werkzaamheden aan drie verschillende bruggen: de Galecopperbrug, de Suurhoffbrug en de IJsselbrug. Milan Veljkovic (hoogleraar Steel & Composite Structures, TU Delft) geeft een introductie bij alle drie de sessies.

Terugzien?

De opnamen van de themasessies zullen zijn terug te zien via het YouTube-kanaal van Bouwen met Staal. De themasessies van 2021 over de Van Brienenoordbruggen zijn daar ook te bekijken: deel 1, deel 2, deel 3.

Afb. boven: Suurhoffbrug, ontw. en foto: Rijkswaterstaat
Afb. rechts: Galecopperbrug, vervangen van de opleggingen en activeren van nieuwe opleggingen, ontw.: Rijkswaterstaat, foto: Ton Borsboom

Programma

Eerste sessie: Galecopperbrug – dinsdag 8 maart 2022

12.25

Ontvangst online

 

12.30

Opening

Milan Veljkovic (TU Delft)

 

Technisch advies bij instandhouding Galecopperbrug

Ostar Joostensz (RWS), Mark Verberkt (RWS), Stefan Verdenius (TNO)

13.45

Gelegenheid tot interactie met sprekers

 

14.00

Einde

 

Tweede sessie: Suurhoffbrug – dinsdag 15 maart 2022

12.25

Ontvangst online

 

12.30

Opening

Milan Veljkovic (TU Delft)

 

Basculebrugversterking en instandhouding Suurhoffbrug

Maarten Rikken (Arup)

13.45

Gelegenheid tot interactie met sprekers

 

14.00

Einde

 

Derde sessie: IJsselbrug – donderdag 24 maart 2022

12.25

Ontvangst online

 

12.30

Opening

Milan Veljkovic (TU Delft)

 

Herberekening, versterkingsontwerp en uitvoering IJsselbrug

Frank van Dooren (RWS), Ernst Klamer (Royal HaskoningDHV), Monica Yeung-Nicoreac (RWS), Arnold de Groot (Hollandia)

 

Tussen elke lezing zijn vragen te stellen aan de spreker

 

14.00

Einde

 

Achtergrond

GalecopperbrugHet Platform is in 2008 opgestart om kennis te delen over de renovatie van acht stalen bruggen met vermoeiingsproblemen in het rijdek en over een innovatieve renovatiemethodiek met HSB overlaging. Het Platform is eind 2020 heropgestart. Meer informatie vindt u op de website Platform Stalen Bruggen.

Oorspronkelijk was er een jaarlijkse themamiddag waar meerdere onderwerpen aan de orde kwamen. Vanwege de coronamaatregelen is besloten om de themamiddag op te knippen in drie delen en deze online als webinar te laten plaatsvinden. Met telkens slechts één of enkele weken daartussen om de samenhang te bewaren.

Afb.: Galecopperbrug, arch.: Rijkswaterstaat, foto: Snowwhite

Sprekers

Sprekers zijn: Ostar Joostensz (RWS), Mark Verberkt (RWS), Stefan Verdenius (TNO), Maarten Rikken (Arup), Frank van Dooren (RWS), Ernst Klamer (Royal HaskoningDHV), Monica Yeung-Nicoreac (RWS), Rinus de Rade (Hollandia).

Bestemd voor

Geïnteresseerden in de ontwerp-, uitvoerings- en renovatie-aspecten van stalen bruggen, zoals constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, staalbouwers, architecten, toeleveranciers aan de staalbouw, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

MBO, HBO en WO

Platform Stalen Bruggen

Het Platform Stalen Bruggen is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, TNO en Bouwen met Staal.

Kenniseenheden Constructeursregister

Deelnemers ontvangen voor het volgen van deze themasessies 2 punten (kenniseenheden) voor het Constructeursregister. Dit geldt uitsluitend als u alle drie themasessies volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u in de lijst met activiteiten deze themasessies Drieluik bruggen aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecontroleerd aan de hand van de presentielijst van MS Teams.

Tijdsduur

Gedeelte van de middag van 12.30 u. tot 14.00 u.

Waar en wanneer

Dinsdagen 8 en 15 maart en donderdag 24 maart 2022, 12.30 - 14.00 u.
Online

Kosten en studiemateriaal

Deelname is gratis.

Afb. rechts: Van Brienenoordbruggen, arch. en foto: Rijkswaterstaat

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. U meldt zich aan voor alle drie sessies in deze reeks. Op de ochtend van de themasessie ontvangt u de link naar het online evenement.

Aanmelden voor dit online evenement kunt u doen door op de aanmeldbutton te klikken.

Organisatie

De themamiddag wordt georganiseerd door het Platform Stalen Bruggen. Dit is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, TNO en Bouwen met Staal.

Voor meer informatie over het programma kunt u terecht bij Lisa Swaalf info@platformstalenbruggen.nl. Heeft u vragen over de organisatie of aanmelding? Neem dan contact op met Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 088-3531212. Of schrijf een email naar mic@bouwenmetstaal.nl.