Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Duijnisveld Kasconstructies: 85% export

Het Poeldijkse Duijnisveld Kasconstructies viert deze week haar 95 jarig bestaan. Het bedrijf zet stalen kasconstructies  over de hele wereld af.

« terug naar Nieuws
Duijnisveld Kasconstructies: 85% export

Zoals wel vaker in de staalbouw startte Duijnisveld Kasconstructies in 1921 vanuit een smederij, in dit geval speciaal voor de productie van stalen kasprofielen. Grondlegger Cees Duijnisveld deed hij in een tijd dat de eerste innovatieve kwekers experimenteerden met houten serres en onder 'plat glas'. Het idee slaat aan, waardoor er in 1925 een fabriek gebouwd moet worden aan de Gantel in Poeldijk om de productie in goede banen te leiden. In 1934 stopt Cees met zijn eigen kwekerij, om zich volledig op de kasconstructies te richten.
Na de oorlog komen zoons Jan en Aad in het bedrijf. In 1961 wordt een compleet nieuwe fabriek in gebruik genomen aan de Monsterseweg in Poeldijk. In 1986 wordt het bedrijf voortgezet door Hans en Con Duijnisveld en het accent verlegd naar massaproductie. Mede dankzij de gunstige conjunctuur weet het bedrijf zich te ontwikkelen tot een professionele en succesvolle toeleverancier van de internationale kassenbouw. Hans Duijnisveld doet in 2007 een stapje terug. De huidige directie van het bedrijf is een driemanschap, gevormd door Con en Paul Duijnisveld en Bart van Peppen.

Het familiebedrijf doet momenteel goede zaken. Het profiteert van het herstel van het ondernemersvertrouwen en de verbeterde financiële positie van bedrijven binnen de branche. ‘We hebben onze focus de laatste jaren steeds meer op het buitenland gelegd’, aldus Paul Duijnisveld in een persbericht. ‘Zo'n vijf jaar geleden was ongeveer de helft van onze omzet afkomstig uit het buitenland, maar tegenwoordig ligt het exportpercentage op meer dan 85%.’
Duijnisveld Kasconstructies is een belangrijke partner voor vooral Nederlandse kassenbouwers die overal ter wereld opereren. ‘Onlangs hebben we 25 hectare stalen kasconstructie geleverd voor Rusland.’ Gemiddeld wordt er ieder jaar voor een oppervlakte van ruim 150 hectare aan maatwerksystemen geproduceerd. Om opdrachtgevers een zo maximaal mogelijke dienstverlening te kunnen blijven bieden, werd onlangs een nieuwe opslag- en expeditieruimte van 1500 m2 in gebruik genomen. Duijnisveld Kasconstructies is te vinden aan de Monsterseweg 52 in Poeldijk.

Bron en beeld: Duijnisveld Kasconstructies en Rolf van Koppen.