Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Deadlines internetconsultaties naderen

De sluiting van twee belangrijke internetconsultaties voor de bouw nadert met rasse schreden.

« terug naar Nieuws

Morgen, 16 september, is namelijk de laatste dag waarop nog commentaar mogelijk is op het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Daarin wordt onder meer en wijziging voorgesteld op het gebied van te nemen brandmaatregelen bij hallenbouw (klik hier), die voor de Nederlandse staalbouw niet onaanzienlijke repercussies kan hebben.

Naar aanleiding van de wijziging is op initiatief van Bouwen met Staal en in nauwe samenwerking met andere belangenbehartigers inmiddels inhoudelijk commentaar opgesteld, en ingediend.

Over twee weken, op 1 oktober, sluit ook de datum van inzending voor commentaar op Besluit kwaliteitsborging voor het bouwen.  Dit besluit is een uitwerking van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen, dat nog bij de Tweede Kamer ligt en waarover nog veel te doen is.

Commentaar kan onder meer worden geleverd op de aanwijzing van de categorie bouwwerken waarvoor het nieuwe stelsel voor kwaliteitsborging gaat gelden: eenvoudige bouwwerken (gevolgklasse 1). Ingewijden stellen dat over gevolgklasse 1 te gemakkelijk wordt gedacht. Waar zwaardere gevolgklasses van nature veel aandacht krijgen, omdat de eisen (en gevolgen bij constructief falen) veel groter zijn, zou juist de ‘eenvoudige’ categorie 1 erg incidentgevoelig zijn. Te denken valt aan ingrepen en verbouwingen bij bestaande bouw of balkonconstructies.