Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Canon van de Nederlandse brug

In november verschijnt een boek over 2000 jaar Nederlandse brughistorie.

« terug naar Nieuws

De Canon van de Nederlandse brug plaatst techniek en ontwerp van bruggen in Nederland in een historisch perspectief: vanaf doorwaadbare plaatsen in rivieren en waterlopen via houten ophaalbruggen en vaste stenen bruggen tot de toepassing van ijzer voor de eerste grote spoorbruggen en het gebruik van beton voor verkeersbruggen en viaducten. Behalve typologieën (vast, beweegbaar, gedurfd of minder gedurfd in ontwerp), behandelt het boek ook de toegepaste materialen (hout, steen, ijzer, staal, gewapend beton, voorgespannen beton, aluminium en kunststof).


Daarnaast besteedt het boek aandacht aan de wijze waarop beweegbare bruggen functioneren, op welke wijze de bediening is georganiseerd en hoe bruggen zijn vormgegeven. ‘Bruggen moeten niet alleen voldoende sterk zijn, ook de vormgeving is van belang. Met name in de huidige tijd is de rol van de architect steeds dominanter geworden’, aldus de Nederlandse Bruggenstichting die het boek uitbrengt in samenwerking met Bouwen met Staal.

De Canon van de Nederlandse Brug kan worden besteld bij de Bruggenstichting in Rijswijk door overmaking van € 28,00 per ex. op rekeningnummer NL82 INGB 0000 0589 75 met vermelding van naam en adres of via de website www.bruggenstichting.nl

Het boek is ook hier direct te bestellen bij Bouwen met Staal, die uitgever ervan is.


Gebonden, 240x216 mm, 224 blz. 350 illustraties, waarvan de meeste in kleur.
ISBN 978-90-72830-96-8, verschijningsdatum 12 november 2016, prijs € 28,00 (inclusief 6% btw).