Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

TC 13 seminars en workshops

De TC 13 van Bouwen met Staal organiseert – doorgaans in samenwerking met andere betrokken organisaties – geregeld kennissessies voor onder meer constructeurs over aardbevingsbestendig ontwerpen. Begin 2018 starten drie middag-/avondmodules, als onderdeel van een serie van zes.

« terug naar Bevingsbestendig

Middag-/avondmodules Aardbevingsbestendig ontwerpen

Als vervolg op de druk bezochte seminars en workshops in 2016 en 2015 organiseert Bouwen met Staal vanaf begin 2018 een serie van zes cursusmodules over Aardbevingsbestendig ontwerpen. Zoals ‘module’ al aangeeft, kunt u álle bijeenkomsten bijwonen maar ook inschrijven op een of meer modules afzonderlijk. Volgt u meerdere of alle modules, dan ontvangt u korting op de cursusprijs.

Tijdens de middag- of avondsessies behandelen leden van de Technische Commissie 13 ‘Aardbevingsbestendig ontwerpen’ van Bouwen met Staal verschillende belangrijke aspecten van het aardbevingsbestendig ontwerpen en detailleren van constructies, zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw. Dat gebeurt aan de hand van projecttypen:

  •     Hal en algemeen bepaling q-factor (18 januari 's avonds)
  •     School (18 januari 's middags)
  •     Kantoor, stalen hoofddraagconstructie (25 januari 's middags)
  •     Kantoor, staalverbindingen (25 januari 's avonds)
  •     Woningbouw (1 februari 's middags)
  •     Capita Selecta (1 februari 's avonds)

De lessen worden gegeven aan de hand van praktische rekenvoorbeelden en het themanummer Aardbevingsbestendig ontwerpen van het vakblad Bouwen met Staal, februari 2017.

De modules richten zich vooral op raadgevende ingenieurs, constructief ontwerpers, constructeurs en toezichthouders (ambtenaren bouwtoezicht en private bouwplantoetsers), maar zijn tevens interessant voor technisch ingestelde architecten, bouwkundigen, bouwkundig tekenaars, aannemers, staalbouwers, leveranciers van bouwproducten en docenten.

Leden van het Constructeursregister verdienen per gevolgde module 1 KE/PE-punt (Kenniseenheden/Permanente Educatie). Deelname aan alle zes modules levert 6 KE/PE-punten op.

Meer info, programma en aanmelden