Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Nieuwe standaard voor milieuprestatie gebouw

Een nieuw ontwikkelde standaard voor de meting van milieuprestaties van gebouwen drukt de energie- en materiaalbelasting uit in één score.

« terug naar Nieuws

Met de nieuwe rekenmethode wordt het mogelijk om het energiegebruik en de milieuprestatie van gebruikte materialen in dezelfde eenheid uit te drukken. Tot nu toe gebeurde dat nog in twee aparte scores, de EPG voor het energiegebruik en de MPG voor de milieuprestatie van de gebruikte materialen

Met de resultaten van het zogeheten project TKI-KIEM (Kwaliteit door Integrale evaluatie van Energie- en milieuprestatie van gebouwen) moet daar een einde komen, en wordt een nieuwe standaard gezet. De Duurzaamheid Prestatie Gebouwen (DPG)-methode toont milieueffecten van energie- en materiaalgebruik in dezelfde eenheid. Zo komt de totale belasting van een gebouw voor het milieu tijdens zijn levensduur in beeld.

De ontwikkelaars toetsten de methode in renovatie- en onderhoudsprojecten met prestatiegerichte aanbestedingen. Het project is een onderdeel van het innovatieprogramma van TKI Urban Energy Topsector Energie. Het ministerie van Economische Zaken ondersteunde het project.

Klik hier voor meer info en downloads.