Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Drager voor entree Van Gogh

Op het Amsterdamse Museumplein is vandaag de hoofddraagconstructie van de nieuwe entree van het Van Gogh Museum geplaatst.

« terug naar Nieuws
Drager voor entree Van Gogh

De drager bestaat uit een reeks buiskolommen die in een halve ovaal staan met daarop een randligger. Dak en gevel van het transparante volume worden gevormd door 650 m2 koud gebogen glas, glazen dakliggers van 12 m en glazen vinnen in de gevels met een lengte van 9,4 m. Het entreegebouw wordt gefundeerd op de voormalige vijver. Start bouw is vandaag precies twee maanden geleden.
Het constructief ontwerp van Arcadis wordt gefabriceerd en uitgevoerd door Octatube. Aannemer Van der Spek uit Pijnacker voert uit in opdracht van de Rijksgebouwendienst, eigenaar van het museumgebouw.
Het bijzondere ontwerp is afkomstig van Kisho Kurokawa Architect and Associates, het bureau van de gelijknamige overleden Japanse architect die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de tentoonstellingsvleugel, geopend in 1999. De uitwerking van het ontwerp is  in handen van Hans van Heeswijk architecten.
De oplevering staat gepland voor zomer 2015. Het Van Gogh Museum blijft gedurende de hele bouwperiode open voor publiek. (Bouwen met Staal, 17 juli 2014)