Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

App’s voor Tekla Structures gelanceerd

Softwarebedrijf ConstruSteel heeft vier app’s ontwikkeld voor gebruik binnen Tekla Structures.

« terug naar Nieuws
App’s voor Tekla Structures gelanceerd

Het gaat om de app’s Bar nesting, Scribing, Cost estimation en Feedback. Met het gereedschap zijn procesverbeteringen door te voeren. ConstruSteel biedt de applicaties als 30 dagen free trial versie aan in Tekla Warehouse (te vinden onder het Construsoft account). De app's kunnen automatisch geïnstalleerd worden vanaf Tekla versie 2016.

De applicaties voor achtereenvolgens zaagoptimalisatie (Bar nesting App), scribing / markeren / centerpunten (Scribing App), calculatie (Cost estimation App) en Productievoortgang (Feedback App kunnen verder uitgebreid worden, ‘maar voorlopig lijkt dit aan de vraag te voldoen’, aldus het softwarehuis. ‘Met name de zaagoptimalisatie app wordt al veel gebruikt door Tekla bedrijven die (ook zonder een koppeling met een CNC-machine) een duidelijke grafische zaaglijst willen hebben.’

ConstruSteel maakt onderdeel uit van de Construsoft Groep en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van ERP & MRP staalbouw-software. De Construsoft Groep is leverancier van het 3D BIM systeem Tekla Structures in 33 landen. Met de ontwikkeling van de app’s kot het bedrijf tegemet aan de wens van het grootste deel van de staalbouwklanten dat naast BIM ook behoefte heeft aan extra tools.

Bron en beeld: ConstruSteel