Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Bedrijfsbezoek Kumoweld en 1090 Software

Op vrijdag 22 september organiseren NIL, Kumoweld, 1090 Software en Bouwen met Staal een gezamenlijke informatiebijeenkomst met een bedrijfsbezoek aan Kumoweld in Assen.

« terug naar Evenementen Meld je aan voor dit evenement

Datum

Vrijdag 22 september 2017

Duur

1 middag (van 13.30 tot 18.30 uur)

Thema's

Staalbouw, CE-markering, NEN-EN 1090, software, digitaal bestellen, lastechnieken en –voorschriften en andere zaken die de staalbouwer bezighouden

Bestemd voor

Directeuren, hoofden bedrijfsbureau, KAM-coördinatoren, lascoördinatoren en constructeurs van staalconstructiebedrijven. Daarnaast ook interessant voor constructeurs, aannemers, adviseurs en in mindere mate voor architecten

Inhoud

Sinds 1 juli 2014 is de NEN-EN 1090 wettelijk verplicht. Op grond van deze norm moet het staalconstructiebedrijf een fabrieksprocesbeheersingssysteem (FPC-systeem) opzetten, documenteren en onderhouden. Wordt de toetsing door een keuringsinstantie met goed gevolg doorlopen, dan mag het constructiebedrijf een prestatieverklaring (DoP) opstellen en bij geleverde producten (zoals staalconstructies) een CE-markering afgeven. De CE-markering is een soort paspoort bij het bouwproduct.

Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt u bijgepraat over deze CE-markering en de belangrijkste norm voor de staalbouw NEN-EN 1090. Ook is er aandacht voor de laatste ontwikkelingen van lastechnieken en -voorschriften en voor de totstandkoming van digitaal bestellen. De middag staat vooral in het teken van het gebruiksgemak. Leverancier 1090 Software heeft een online softwaretool ontwikkeld. Die stelt het constructiebedrijven in staat om de hele papierwinkel van CE-markering te omzeilen en de documentatie digitaal aan te maken en op te slaan. Na een korte introductie komen klanten aan het woord die over hun ervaringen met dit programma vertellen. Uiteraard is er ruimte voor (kritische) vragen.

Tenslotte wordt de schijnwerper gericht op het gastbedrijf, de lastechnische handelsonderneming Kumoweld in Assen (website www.kumoweld.nl). Kumoweld Assen levert als énige leverancier in Noord Nederland een totaalpakket aan lastechnische producten en diensten voor de lasindustrie in het Noorden. Na een korte inleiding, waarin uiteraard wordt ingegaan op de (las)producten van Kumoweld, zoals een eigen lasschool, certificering, consultancy, enz., volgt een uitgebreide rondleiding door het bedrijf. Daarbij worden de deelnemers uitgenodigd om te participeren in activiteiten, zoals bijv. virtueel lassen met Soldamatic. Deze informatiebijeenkomst wordt van harte ondersteund door OBM Noord.

Locatie

Kumoweld, Korenmaat 3, 9405 TL Assen (zie de locatie op Google Maps)

Prijs

Gratis voor iedereen.

Er is een maximum van 80 deelnemers. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. Extra aanmeldingen worden op een wachtlijst geplaatst. Als u na aanmelding toch niet kunt komen, wordt verzocht om u af te melden, zodat de eerste op de wachtlijst kan worden uitgenodigd.

Wel aanmelden maar niet verschijnen. Indien u zich niet op tijd afmeldt, zijn wij helaas genoodzaakt een bedrag van € 70,- (excl. BTW) in rekening te brengen.

Programma

13.30

Ontvangst met koffie en cake

Kumoweld, Korenmaat 3, 9405 TL Assen

13.55

Welkomstwoord en introductie Bouwen met Staal

Mic Barendsz en/of Frank Maatje (Bouwen met Staal)

14.00

Stand van zaken CE-markering en NEN-EN 1090

Lars Schimmer (Schimmer Consultancy)

14.20

NEN-EN 1090-1; snel, gemakkelijk en werkbaar

Bas van Wijk (1090 Software)

14.40

Klantervaringen 1090 Software

Nog niet bekend

15.00

Pauze met koffie en frisdrank

 

15.30

Digi(s)taal bestellen

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

15.50

Ontwikkelingen technieken en voorschriften lassen

N.t.b. (Nederlands Instituut voor Lastechniek)

16.10

Introductie gastbedrijf

René Kuipers (Kumoweld)

16.20

Rondleiding Kumoweld met onder andere virtueel lassen met Soldamatic

onder leiding van Kumoweld

17.15

Borrel met hapjes

 

18.30

Einde

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Mic Barendsz en Frank Maatje, Bouwen met Staal, tel. 088 353 1212. Of schrijf een email naar mic@bouwenmetstaal.nl of frank@bouwenmetstaal.nl.